Geleceğinizde Çevre Dostu Bir Araç Var mı?

 

Birçok İnsan, bir sonraki otomobilleri için çevre dostu bir araç düşünüyor ve piyasadaki çeşitli elektrikli araç seçenekleriyle, ilgili kısaltmaları müzakere etmek ve hangi tipin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu anlamak zor olabilir. Bu kılavuzda, daha çevreci bir araca sahip olmanın avantajlarını değerlendirebilmeniz için bunları parçalara ayırmanıza yardımcı olacağız.

İçten Yanmalı Motorlar (ICE)

ICE'ler daha yaygın olarak içten yanmalı motorlar olarak bilinir, bu tür araçlar şu anda Türkiye yollarındaki arabaların büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır ve geleneksel benzin veya dizel yakıtlarıyla çalıştırılmaktadır. 

Esnek Yakıtlı Araçlar (FFV'ler) 

Bazı arabalar, benzin veya benzin ve %85 etanol karışımı olan E85 kullanan alternatif yakıtların bir kombinasyonuyla çalışır. 

Yakıt Hücreli Araçlar (FCV'ler) 

FCV araçları, aracın motoruna güç sağlamak için elektrik üretmek için basınçlı hidrojen kullanır. Alternatif yakıt türlerinin kullanılması, geleneksel yakıttan daha temiz yanmaları anlamına gelir ki bu, bu tür araçların avantajlarından yalnızca biridir. 

Elektrikli Araçlar (EV'ler) ve Plug-in Hibrit Elektrikli Araçlar (PHEV'ler) 

Elektrikli araçların farklı türleri vardır. Elektrikli araçlar, evde veya halka açık bir şarj istasyonunda şarj edilmesi gereken bir pille çalışır. Plug-in Hybrid Electric araçlar, bir elektrik motoruna ve bir benzinli motora sahiptir. 

Daha Çevreci Bir Arabaya Sahip Olmanın Avantajları

Geleneksel Yakıt Maliyetlerini Düşürmek 

Çevre dostu bir araca sahip olduğunuzda belki de en hemen göze çarpan fark, geleneksel benzin veya dizel yakıt maliyetlerine karşı tasarruf edeceğiniz paradır. Doğası gereği, bu tür arabalar çok daha fazla yakıt tasarrufu sağlar; EV'ler yalnızca elektrikle çalışır ve hiç yakıt kullanmaz. 

Daha Uzun Vadeli Tasarruf 

Eko arabalar genellikle ICE'lerden daha pahalıya mal olabilir, ancak hem bakım hem de bakım maliyetlerinde ve ayrıca genel sigortada bulacağınız indirimler, uzun vadede maliyetlerin dengelenmesine yardımcı olacaktır. Çevre dostu bir araca sahipken potansiyel olarak tasarruf edebileceğiniz para, gerçekten bu tür bir araca sahip olmanın önemli bir avantajıdır. 

Emisyonları Azaltmaya Yardımcı Olmak 

Çevre dostu bir araç tam da bu anlama gelir gezegenimize sahip çıkmaya ve geleneksel yakıtları yakmaktan güçlü motorlara doğru küresel değişimi desteklemeye yardımcı olurlar. Daha çevreci bir arabaya sahip olarak ve onu sürerek daha sürdürülebilir bir çözümü destekliyorsunuz; normal motorlardan ve yakıt türlerinden ve ısrarlı sınırlı kaynaklardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarının etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Kendinize ve gezegene fayda sağlayan gelecek düşüncesiyle daha uzun vadeli bir yatırımdır. 

Şimdi Çevre Dostu Bir Araç Almak İçin İyi Bir Zaman mı? 

Elektrikli araçların arkasındaki teknoloji aslında kısmen 1900'lerin başından beri var olmuştur ve bu tür arabalar günümüz pazarında nispeten yeni olsa da, üretim hizmetlerinin fiyatı ve ilerlemeleri, EV'lerin birçok insan için giderek daha uygun fiyatlı hale gelmesine neden olmuştur. Yeşil araçları gerçekten yaygın hale getirmek için altyapıyı desteklemenin bir yolu olduğu doğru olsa da, Türkiye aslında bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Aslında, şu anda ülke genelinde kullanıma açık 2.332 kamu şarj istasyonu var ve Elektrikli Araç Konseyi'ne göre bu rakam son on iki ayda %40 arttı. Ayrıca, örneğin Birleşik Krallık'ta artık benzin istasyonlarından daha fazla elektrikli şarj noktası var. Sürüş menzili kaygısı satın almak için bir engeldi

Eko Otomobiller Artık Ana Akımdır

Çevre dostu araçlara yönelik dünya çapında ilgi seviyeleri, pazarın büyümesi ve teknolojideki gelişmelerle birlikte artmaya devam ediyor, bu da yeşil otomobillerin artık yalnızca büyük cepleri olan alıcılar için ayrılmadığı anlamına geliyor. 

Bu daha çevreci otomobiller, gördüğümüz şekliyle sürüşün geleceğini gözler önüne seriyor ve daha iyi bir çok yönlü sürüş deneyimi için daha sessiz, dinamik performans, olağanüstü ekonomi ve daha düşük emisyonları bir araya getiriyor. Sürücüler, şehir içinde veya arazide sıfır egzoz emisyonu ile hızlı bir şekilde fişe takıp şarj edebilir, ancak gerekirse benzin gücünden faydalanabilir.

Mitsubishi'de daha yeşil bir geleceği desteklemeye kararlıyız. İşlerimizi sosyal açıdan sürdürülebilir ve düşünceli bir şekilde yürütürüz ve politikalarımız, çevre tüzüğümüzden davranış kurallarımıza kadar bunu yansıtır.