Çocuklar için araba güvenliği ipuçları

Çocuk arabası güvenliği, her ebeveynin dikkate alması gereken bir şeydir. Neredeyse her gün çocuklarınızla seyahat ediyorsunuz, bu yüzden onların emniyette olduğundan emin olmak için zaman ayırmaya değer. Araba güvenliği, sadece eğilmekten daha fazlasıdır - otoparklar, araba yolları ve geçitler gibi yerler, arabanın arka koltuğu kadar çok risk taşır. Çocuklar için en iyi araba güvenliği ipuçlarımız için okumaya devam edin.

Ailenizi arabaların içinde ve çevresinde nasıl güvende tutabilirsiniz?

 
1. Doğru çocuk oto koltuğunu seçip takın ve doğru şekilde ayarlayın

İster on haftalık ister on yaşında olsun , arabanızı bebeğiniz veya çocuğunuz için hazırlamanız önemlidir. Yedi yaşından küçük veya 145 cm'den kısa çocuklar,Türkiye standartlarına uygun bir çocuk oto koltuğuna düzgün bir şekilde yerleştirilmelidir. Bu koltuk, çocuğunuz için doğru boyut ve yükseklikte olmalı, arabanıza doğru şekilde takılmalı ve çocuğunuza uyacak şekilde düzgün şekilde bağlanıp ayarlanmalıdır. Dört yaşından küçük çocuklar, içinde emniyet kemeri olan bir çocuk oto koltuğu kullanmalıdır, daha büyük çocuklar ise kemerli veya yükselticili bir koltuk kullanabilir.

Aracınız için doğru bağlantı noktalarına sahip bir çocuk koltuğu seçtiğinizden emin olun. Yeni Mitsubishi modelleri, uluslararası çocuk güvenliği standartlarını karşılamak için ISOFIX bağlantı noktalarını kullanır. Doğru şekilde sabitlendiğinden emin olmak için çocuk koltuğunuzu profesyonelce monte ettirmeyi düşünün.

2. Çocuklarınızı arabada başıboş bırakmayın

Bu, çocuk araba güvenliğinin temelidir - ister markete dalmış olun, ister sadece park yeri için para ödüyor olun, çocuklarınızı asla arabada yalnız bırakmamalısınız. Çoğu eyalette sadece yasalara aykırı olmakla kalmaz, aynı zamanda çocuğunuzu dehidrasyon, sıcak çarpması veya kaza riskine sokar.

3. Sürüş sırasında kilitleyin ve emniyete alın

Arka koltuktaki çocuklar her türlü yaramazlığa düşebilir. Araba kullanırken tehlikeli bir duruma yol açabilecek her şeyi kilitlemeniz veya emniyete almanız önemlidir. Kapıların sallanarak açılmasını veya kapanan bir pencereden kaynaklanan kötü bir yaralanmayı önlemek için tüm çocuk kilitlerini açın. Ani bir durma durumunda çocuklarınızın üzerine düşmesini önlemek için gevşek eşyaları da çıkarmalı veya sabitlemelisiniz.

4. Ailenizi otoparklarda ve araba yollarında arabaların etrafında güvende tutun

Çocukları dikiz aynasında görmek zor olabilir ve park yerlerinde ve araba yollarında kaza olması çok kolaydır. Çocuklarınızın park etmiş arabaların yakınında oynamasına asla izin vermeyin ve yoğun yerlerde onları yakından izlediğinizden emin olun. Çocuğunuz küçükse, bölgeyi güvenli bir şekilde terk edene kadar elini tutmak en iyisidir. Yakınlarda bir araba geri geri giderken, daha büyük çocuklardan görüş alanınızda güvenli bir yerde beklemelerini isteyebilirsiniz.

5. Çocuğunuzu araba güvenliği konusunda eğitin

Çocuğunuzun elini tutarken her zaman orada olamazsınız, bu nedenle onlara günlük yaşamda arabada güvende olmayı öğretmek önemlidir. Çocuğunuza araba güvenliğini öğretmede proaktif olun. Bazı erken dersler şunları içerir:

Patikada ilerleyin ve asla yolda oynamayın

Asla hareket eden arabaların yakınında oynama

Trafik ışıklarından veya yaya geçitlerinden karşıya geçin ve sağa ve sola baktığınızdan emin olun

Otoparklarda geri giden arabalara dikkat edin