İkinci El Araç Satışının Güvenilir Adresi Yocar!

Yocar, İkinci Elde Güven!

İkinci El, Satılık Otomobil ve Araba

Yocar 'da güvenli alım satım ikinci el otomobil fiyatlarına ulaşabilirsiniz. yocar.com.tr sitesinde mitsubishi araba markaları ve modelleri listelenmiştir.

İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

1. Aracın Kaporta Durumu

Satın alacağınız aracın dış görünüşü önemlidir. Büyük ölçekli kazalar sonucunda alınan hasarlar hakkında bilgi sahibi olmak size araç konusunda daha kolay karar vermenizi sağlar. Aracın kazaya uğraması sonucu en çok hasar alan parçalarından biriside kaportadır.  Çünkü kaza sonucunda kaportada aşınma, göçük ve boya soyulması gibi problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple ekspertiz raporu oldukça önemlidir.

2. Aracın Ekspertiz Durumu

İkinci El Araç Satışı  ve alışı yaparken dikkat edilmesi gereken diğer konuda aracın ekspertiz raporudur. Oto Ekspertiz raporunda arabanın:

  • Boya Kontrolü Oto ekspertiz raporunda ilk bakılan yer aracın kaportasıdır.
  • Mekanik ve Motor Kontrolleri
  • Yanal Kayma Testi.
  • DYNO Testi.
  • Süspansiyon Testi.
  • Fren Testi.
  • Diagnostik Test.
  • Akü Testi bilgileri verilmektedir.

Bu sebeple ikinci el araba satın almaya karar verdikten sonra ekspertiz raporları yapılmalıdır. Böylelikle araç hakkında güvenilir bilgiye de erişmiş olacaksınız. İkinci el araba satışları sırasında başvurulan ekspertiz hizmeti sayesinde siz de beğendiğiniz aracın fiziksel durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Yeni gelen düzenlemeyle ikinci el otomobil satışları için ekspertiz raporu zorunlu kılınmıştır. Böylece daha güvenilir bir şekilde ikinci el araç alımı yapabilirsiniz.

3. Motor ve Mekanik Durum Kontrolü

Aracın mekanik durumu ve motor kontrolü ikinci el araba alımlarda çok önemlidir. İkinci el araba modelleri daha öncesinden kullanılmış olduğu için bazı aksaklıklar olabilir. Bu nedenle satın almadan önce tüm mekanik aksam ve motorun iyice kontrol edilmesi gerekir.

4. Lastiklerin Durumu

İkinci el araba pazarı içinde araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da lastiklerin durumudur. Aracın yüksek performans gösterebilmesi ve olası kazaların önüne geçilebilmesi için lastikler belli standartlarda olmalıdır. Bu standartlar hakkında bilgi sahibi olmak ve aracın lastiklerini kontrol etmek, doğru seçim yapmanızı sağlar.

5. Aracın Kilometre Değeri

İkinci el otomobil piyasası içinde araçların fiyatları belirlenirken kilometre değerine bakılır ve bu önemli bir faktördür. Motorun kullanımı ve aksam durumu tamamen aracın kilometresi ile ilgilidir. Aracın ne kadar kullanıldığını bu değer sayesinde anlamak mümkündür. 

6. Hasar Bilgisi Sorgulama

İkinci el araba satışları hakkında fiyatları belirlenirken hasar durumu dikkate alınır. Hem fiyat açısından hem de aracı satın aldıktan sonra sorunlarla karşılaşma riskini minimuma indirmek için tramer sorgulaması yapmak gerekir. Böylece alacağınız aracın gerçek değerini öğrenebilir ve hasar durumları hakkında bilgi sahibi olarak ilerleyen dönemlerde olası sorunlara karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

7. Yedek Anahtar ve Ekipmanlar

İkinci el araba çeşitleri arasından seçim yaparken arabanın yedek anahtar durumunu göz önünde bulundurmalısınız; çünkü bu güvenlik açısından önemlidir. Kaç tane yedek anahtar olduğunu bilmelisiniz; bu sayede aynı zamanda yedek anahtar maliyetinden de kurtulabilirsiniz.

8. Aracın Resmi Kayıtları

Kullanılmış araç almanın bazı riskleri vardır; bunları en aza indirgemek için aracın resmi kayıtlarına bakmak gerekir. MTV ve TPC borçları, haciz durumları, yapılandırılmış vergi borçları vb. gibi borçlara dikkat etmek gerekir. İkinci el araba satışları için dikkat etmesi gereken bu borç durumunu internet üzerinden sorgulayabilir.

Aracın borç ve resmi kayıtlarını önceden araştırmak noter satışı sırasında sürprizle karşılaşmamanızı sağlar. Bunun için ruhsat sahibinin e-Devlet hesabından aracın haciz durumunu, İnternet Vergi Dairesi’nden ise vergi borçlarını sorgulayabilirsiniz. Diğer soru ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.